Dataflöde

Ditt dataflöde är mycket viktigt för ett lyckat samarbete. Ju mer information flödet innehåller, desto bättre är produkternas synlighet för kunderna. Det innebär att flödet förutom de obligatoriska fälten (t.ex. pris eller leveranskostnader) även bör innehålla specificerade produktrelaterade fält. Det kan till exempel vara kön, storlek och material. När kunden kan specificera exakt vad han/hon söker efter, ökar sannolikheten för att kunden köper produkten.

ATT SKAPA DATAFLÖDET

 

Vilka är minimikraven för ett dataflöde?

 

Flödet måste åtminstone innehålla de obligatoriska fälten som vi kräver för en anslutning till vår plattform. Om ett sådant fält saknas eller har fyllts i på ett felaktigt sätt ansluts inte ditt flöde. Du hittar utförlig information om detta i vår dataflödesmanual. 

Vanliga frågor

Kan jag använda samma flödesfil på Compare Groups andra webbplatser?

Vi använder samma struktur för produktflöden på alla våra webbplatser. Dock bör man beakta landspecifika leveranstider, priser och språk i flödesfilen. Använd nederländska för Vergelijk.nl och Vergelijk.be, franska för Comparer.be, finska för Vertaa.fi och tyska för ElCheapo.de.

Kan jag ha använda, återlämnade och second hand-produkter i mitt flöde?

Vi jämför endast nya produkter, och använda, återlämnade, prov-, eller second hand-produkter är INTE tillåtna i produktflödet.

Jag har justerat mitt flöde. Införs mina ändringar automatiskt på Varusök.se?

Vi rekommenderar att du alltid kontaktar oss när du gör ändringar i ditt flöde. Ändringar i fältinnehåll kräver dock inte att du kontaktar oss. Har du däremot ändrat fältens ordning, fältnamnen eller lagt till fält bör du kontakta oss via e-post eller telefon, så att vi kan kontrollera flödesändringarna. Följ anvisningarna nedan när du skickar ett e-postmeddelande om flödesändringar:Vi rekommenderar att du alltid kontaktar oss när du gör ändringar i ditt flöde. Ändringar i fältinnehåll kräver dock inte att du kontaktar oss. Har du däremot ändrat fältens ordning, fältnamnen eller lagt till fält bör du kontakta oss via e-post eller telefon, så att vi kan kontrollera flödesändringarna. Följ anvisningarna nedan när du skickar ett e-postmeddelande om flödesändringar:

• Ämne: Dataflödesändringar * namnet på din butik *

• Ge en tydlig beskrivning om vilka ändringar du har gjort: lagt till/tagit bort fält, ändrat fältnamn mm.

Ju tydligare beskrivningen är, desto snabbare kan vi justera ändringarna.